Yökastelu
 

Yökastelu rasittaa lapsia: häpeä, herätyskellot, vaipat, turhautuneisuus, patjan päällykset, huoli kavereista...

Useimmat nelivuotiaat eivät vielä osaa kontrolloida rakkoaan öisin. Mutta sen jälkeen yökastelu voi olla merkki ongelmasta. Vaikka kiropraktiikka ei ole hoitomuoto yökasteluun, lukemattomat lapset ovat saaneet avun luonnollisesta kiropraktisesta hoidosta.
 

Virtsarakon fysiologia

Kaksi lihasta (detrusor ja trigone) on vastuussa rakon tyhjentämisestä. Hermot, jotka haarautuvat selkäytimestä alaselän alueella ovat vastuussa näiden lihasten kontrollista.

Lapsen ristiluu muodostuu aluksi viidestä osasta, jotka myöhemmin kiinnittyvät ja muodostavat ristiluun. Aikuisilla tämä luu on selkärangan alaosassa oleva suuri kolmionmallinen luu. Jos lapsella jokin näistä segmenteistä menee virheelliseen asentoon (kaatuminen, kävelemään opettelu, pyörällä kaatuminen jne.) voivat virtsarakkoa kontrolloivat hermot vaurioitua.

Kiropraktikko tarkastelee näitä pieniä virheasentoja tutkiessaan pientä potilasta. Kun virheasennot korjataan tarkalla, luonnollisella kiropraktisella adjustmentilla, hermoston toiminta paranee ja virtsarakon kontrolli kohenee.
 

Onko kiropraktiikasta apua?

Useat tutkimukset osoittavat kiropraktiikan auttavan yökasteluun, vaikka hoito ei sinänsä ole yökastelun hoitomuoto. Huolellinen kiropraktinen tutkimus on usein välttämätön. Tapauksissa, joissa yökastelu johtuu selkärangan aiheuttamasta hermoston häiriöstä, hoitotulokset ovat hyviä.

Lähestymme tällaisia tapauksia erityisen varoen ja lasta kunnioittaen. Siksi selitämme asiat myös lapsellesi tarkasti, siten, että myös lapsesi arvostaa ja ymmärtää oman ongelmansa. Ota yhteyttä vastaanotolle, jos omaa huolenaihettasi ei vielä ole tarpeeksi selvitetty.