Kiropraktiikka, selkäkipu ja verenpaine
 

Olen ollut selkäkroonikko jo vuosia. Vaivaani on haettu syytä erilaisissa tutkimuksissa, ja olen koittanut varmastikin kaikkia kipulääkkeitä mitä apteekista löytyy. Diagnooseja olen saanut useita; oma lääkärini laittoi kortisonipiikkejä limapussintulehdukseen, minulle teetettiin kalliit tukipohjalliset tuskallisen kävelyn vuoksi ja paksusuolta tähystettiin kun istuminen alkoi olla kivuliasta. Ortopedi lähetti minut MRI-kuvaukseen, jossa selvisi välilevynpullistuma. Särkylääkkeiden ansioista sain nukuttua mutta kävely, portaiden nousu ja istuminen olivat tuskallisia.

Ystäväni toi minut kiropraktikon luennolle maaliskuussa 2005. Suhtauduin koko hommaan aluksi varauksella, mutta luennon jälkeen juteltuani erään toisen rouvan kanssa, joka kehuskeli omaa vointiaan, ajattelin kokeilla. Eihän mistään voi sanoa ettei joku toimi, jos ei ole koskaan kokeillut!

Ensimmäinen hoito on jäänyt mieleeni. Aivan kuin jokin paine oltaisiin otettu pois hartioilta. Olo oli käsittämättömän kevyt ja enkä voinut olla nauramatta. Sen jälkeen hoito oli aluksi melko kivuliasta, vaikka heti sen jälkeen olo oli kevyempi. Muutamassa viikossa huomasin, että särkylääkkeet jäivät pakettiin enkä tarvinnut enää kylmägeeliä tms. Aloin nukkua hyvin ja mielialani parani.

Hoidon myötä aloitin uudelleen kunnon jumpassa käynnin. Käyn jumpassa pari kertaa viikossa sekä vesijumpassa. Kävely on reipasta enkä enää pelkää portaita tai turvaudu hissiin.

Verenpaineeni oli vuosia koholla ja söin siihenkin reippaasti lääkkeeni, mutta hoidon ja liikunnan ansiosta verenpaine on pudonnut normaaleihin lukemiin, niin että lääkitykseni lopetettiin vaiheittain.

H.E.