Kiropraktiikka ja alaselänkipu
 

Olen innokas kuntosalilla kävijä (n. 3 kertaa viikossa usean vuoden ajan). Tietyt liikkeet aiheuttivat epämiellyttäviä ja kivuliaita tuntemuksia alaselässä. Kun kerroin näistä Personal Trainerilleni, hän opetti liikkeitä, joista oli apua, mutta silti tuntui että tuntemukset palasivat aina vain uudestaan. Hierojani ehdotti, että minun kannattasi käydä tutkituttamassa selkäni kiropraktikolla, koska ongelma ei hänen mukaan ollutkaan lihaksissa.

En ollut koskaan kiropraktiikasta kuullutkaan, enkä osannut odottaa mitään. Ensimmäisellä kerralla selkääni skannattiin laitteella, joka paljastaisi missä kohtaa selkärankaa ja selkäydintä elämä ei enää virrannut. Tai näin ymmärsin sen, että hermostossani oli kohtia, jossa häiriöt estivät normaalin toiminnan. Hoidon aloittaminen oli elämäni paras päätös! Sittemmin olen hoidossa käydessäni tavannut ihmisiä, jotka ovat tulleet hoitoon mitä erilaisimmista syistä ja jotka ovat tyytyväisiä elämänlaatunsa paranemisesta. Ja voin kertoa, että jotkut kuulemani tarinat ovat melko uskomattomia.

Kiropraktikkoni on se tohtori, jolta kysyn nykyään neuvoa, kun sitä tarvitsen. En usko enää että lääkkeet ja leikkaukset tekevät kenestäkään terveitä. Ne ainoastaan peittävät kipua, mutta eivät korjaa yhtään kivun syytä. Hoidossa käyminen on miellyttävää; minun ei tarvitse odottaa eikä hoito kestä kauan. Voin siis huoletta jatkaa omaa elämääni, terveempänä kuin koskaan.

E.V.