Kiropraktiikka ja jalkojen puutuminen
 

7-vuotias tyttäreni valitti monta kertaa päivässä, että hänen jalkansa tuntuivat puutuneilta. Kävely ja jalkojen hierominen eivät auttaneet heti, vaan puutumus ja jokin sisällä oleva turta kipu jatkuivat vielä minuutteja hieromisen alettua. Hän oli kärsinyt ongelmastaan jo kaksi vuotta. Lastenlääkärin mukaan kyseessä oli normaali kasvukipu, mutta ongelman pahentuessa en enää uskonut tämän olevan aivan normaalia. Tyttöä käytettiin jos jonkinlaisella erikoislääkärillä, mutta mitkään kuvaukset ja verikokeet eivät selvittäneet jalkojen tuntemuksia, eikä kukaan osannut määritellä oireiden syytä. Neurologille en halunnut tytärtäni viedä, koska halusin varjella häntä enemmältä murheelta.

Ystäväni suosituksesta toin tyttäreni kiropraktikolle ja olin otettu hänen ammattitaidostaan. Opin paljon miten kehomme toimii ja miten aivot ja keskushermosto ovat vastuussa kehon eri toiminnoista. Tutkimuksessa selvisi, että hermopaine niskassa saattoi olla tyttäreni tapauksessa ongelmana, vaikka oireet olivatkin jaloissa.

Tyttäreni huomasi eron jo muutaman käyntikerran jälkeen eikä hän enää ole valittanut puutumisesta pitkään aikaan. Lisäksi olen huomannut etteivät talvisin toistuvat poskiontelotulehdukset, flunssat eikä korvatulehduksetkaan ole enää tytärtäni vaivanneet. On ilman muuta selvää, että tyttäreni ja minä viihdymme kiropraktikon potilaina vielä vuosia.

M.P.