Kiropraktiikka ja ärtynyt paksusuoli
 

Kun ystäväni ehdotti, että kiropraktiikka voisi olla avuksi säännölliseen ja kivuliaaseen vatsakipuuni, pidin häntä aivan hölmönä. Miten kiropraktiikka voisi auttaa, kun en ollut saanut mistään tunnetusta lääkkeestä tai toimenpiteestä mitään apua? Toisaalta, eipä minulla ollut mitään menetettävää, joten ajattelin kokeilla.

Olin aikaisemmin kärsinyt haimatulehduksen, jonka seurauksena sappirakkoni poistettiin. Sen jälkeen alkoi paksusuoli vaivata. Kivut tulivat ajoittain, pari kertaa kuukaudessa ja kestivät noin viikon kerrallaan. Toisin sanoen, noin puolet ajasta olin täysin kyvytön tekemään mitään. Oireiden tullessa varasin aina lääkäriajan, tietäen, että oli olemassa suuri mahdollisuus, että olisin liian kipeä mennäkseni. Lääkärini oli ymmällään; lääkkeet ainoastaan lievittivät hieman oireitani eivätkä estäneet tai lieventäneet seuraavaa episodia. Silloin ystäväni ehdotti kiropraktiikkaa ja sanoi olevansa varma, että hoidosta olisi hyötyä.

Lähes heti hoidon alettua, kipuepisodit alkoivat harventua, eivätkä enää kestäneet 1–2 vuorokautta kauempaa. Jo tämä oli mielestäni ihmeellistä! Viimeiseen kolmeen kuukauteen en ole kärsinyt suolisto-ongelmista laisinkaan. Ja se on IHME!

Lisäksi, lääkärin mukaan kolesteroliarvoni olivat olleet hirvittäviä. En halunnut kuitenkaan aloittaa lääkitystä vaikka pelkäsin mahdollisia seurauksia. Viimeksi lääkärini kertoi kolesteroliarvoni olevan lähes normaalilla tasolla. En voinut uskoa, että kyseessä olivat minun arvoni. Jo neljän vuoden ajan olen harrastanut säännöllisesti liikuntaa ja syönyt terveellisesti, mutta kolesteroli on jatkanut nousemistaan. Viimeiseen vuoteen en ole tehnyt muita muutoksia, kuin käynyt kiropraktikolla ja tulokset ovat olleet ilmiömäisiä. Olen kiitollinen kiropraktikkoni taidoista ja välittämisestä. On aina mukava käydä hoidossa, kun joku välittää.

A.K. 64 v.