Kiropraktiikka ja lapsettomuus
 

Koska tilanteeni on käsittääkseni hieman erilainen kuin useimpien kiropraktikolla selkäkipunsa vuoksi käyvien potilaiden, pidän velvollisuutenani kertoa oma tarinani. Olen vauhdilla neljääkymppiä lähenevä nainen, joka nuorempana keskittyi työhönsä. Lasten hankkiminen eivät uran kehitysvaiheessa tulleet edes mieleen. Tavattuani tulevan mieheni kaikki kuitenkin muuttui.

Huomasin pian olevani kolmekymppinen, biologisen kellon tikitystä tutkaileva tuuliviiri. Nautin ystävieni lapsista hoitaessani kummitädin virkaan, kunnes eräänä päivänä aloimme mieheni kanssa puhua omasta lapsesta. Ei kulunut aikaakaan kun vauvakuume oli jo ottanut minusta yliotteen. Mutta miten kävikään… raskaaksi en tullut. En sitten millään. Teimme ovulaatiotestejä, ajoitimme ”yrityksen” kellon mukaan, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Tutkin internetistä lapsettomuusklinikoiden palveluita ja pian olimme mieheni kanssa ”potilaita”. Tutkimuksissa ei selvinnyt mitään; estettä raskaaksi tulemiselle ei löytynyt. Lääkäri ehdotti, että pudottaisin muutaman kilon, sekin kuulemma saattaisi jo vaikuttaa. En tiedä miten olisin tämän ottanut, koska en todellakaan kokenut olevani lihava ja olen nähnyt useasti miten kovin pulskatkin ihmiset työntävät onnellisena vaunujaan.

Hakeuduimme toiselle klinikalla, jossa minulle määrättiin hormonihoitoja. Mieheni mielestä tämä oli ehkä avioliittomme suurin rasitus, sillä pääni meni näistä hormoneista aivan sekaisin. Mielialanvaihtelut aaltoilivat hellästä luontolapsesta siihen toiseen ääripäähän, raivoavaan pirttihirmuun. Raskaaksi en silti tullut.

Koska olimme niin epätoivoisia, hakeuduimme uudelleen lääkäriin. Tällä kertaa inseminaatio-hoito mielessämme. Tehtiin tarvittavat toimenpiteet, mutta mitään ei tapahtunut. Olimme aivan yhtä ymmällämme kuin meitä hoitaneet ammattilaiset. Epätoivon vimmassa puhuimme adoptiosta…

Ystäväni lähetti minulle sähköpostiin videon, jossa pariskunta oli käynyt kiropraktikolla ja tullut raskaaksi. En ollut uskoa silmiäni. Miten selän hoitamisesta voisi olla apua raskaaksi tulemiseen ja jos se auttaisi, miksei kukaan ollut sanonut sitä aikaisemmin. Alaselkäni oli toki ajoittain vihoitellut mutten ollut koskaan ajatellut kivun olevan niin paha, että olisin sen vuoksi hakeutunut hoitoon. Mutta kuten arvata saattaa, otin yhteyttä paikkakuntani kiropraktikkoon.

Kiropraktikko tutki selkäni ryhtiä ja teki erilaisia tietokoneohjattuja mittauksia. Ymmärsin, että vaikka kipu ei ollut missään vaiheessa vakavaa, saattoi jokin kuitenkin painaa kohtuun ja munasarjoihin menevää hermoa niin paljon, että raskauteni estyi. Hoito aloitettiin, alaselkä alkoi toimia moitteettomasti ja yllätyksekseni havaitsin muutaman viikon jälkeen olevani raskaana!

Synnytin terveen pojan ja elämme onnemme kukkuloilla, perheenä. Jatkoin edelleen säännöllisesti hoitojani, koska halusin olla varma kehoni hyvästä suorituskyvystä. Palasin töideni pariin, kunnes pian huomasin olevani jälleen raskaana! Jos yksi lapsi oli yllätys, toinen lapsi oli jo ihme. Nyt olen kahden lapsen äiti, emmekä voisi olla onnellisempia.

Jos sinulla on hankaluuksia raskaaksi tulemisen kanssa, suosittelen lämpimästi käyntiä ensin kiropraktikolla. Jos hän ei löydä vikaa selästä tai hermoista, voit aina sen jälkeen palata lääketieteen pariin ja käydä läpi kehoasi rasittavat hoidot.

Onnellinen perheenäiti J.T.