Kiropraktiikka ja olkapääkipu
 

Vuonna 2007 jouduin liikenneonnettomuuteen, jonka jälkeen olkapääni alkoi kipeytyä. Kipu muuttui jatkuvaksi säryksi vasemman lavan ja olkapään päällä ja lisäksi olkapää oli aivan jäätynyt. Lääkärin mukaan tämä olisi leikkaushoidon seurausta ja aivan normaalia. Muutamassa viikossa kipu tuntui säteilevän myös vasempaan käteen ja etenkin peukaloon, johon tuntui sähköiskun kaltaista vihlontaa. Sain olkapäähäni kortisonipistoksia ja ”kasisatasia.” Lääkkeet auttoivat, mutta vain hetkeksi. Kun vaikutus loppu, kipukin palasi. Sain myös lähetteen fysioterapiaan, jossa kävin useita kertoja seuraavien kuukausien aikana. Terapiasta ei ollut käytännössä mitään hyöty – olkapää oli aivan yhtä liikkumaton ja kipeä.

Muistin, että kaverini oli aikaisemmin käynyt kiropraktikolla päänsärkynsä takia. Häneltä sain yhteystiedot koska en enää keksinyt mitä muutakaan tekisin. Tuolloin olin ollut sairaslomalla jo viikkoja. En osannut odottaa paljoakaan ensimmäisen hoidon jälkeen, sillä siitä ei ollut mitään merkittävää hyötyä. Toista kertaa en uskonut edes meneväni, mutta silloinen vaimoni kehotti minua kuitenkin noudattamaan kiropraktikon neuvoja. Toisen hoitokerran jälkeen tuntui kuin joku olisi laittanut valot päälle. Oloni oli aivan fantastinen ja mikä ihmeellistä, olkapääni alkoi dramaattisesti liikkua vaikkei kiropraktikko ollut koskenut siihen lainkaan. Hän hoiti vain niskaani. Oloni alkoi parantua nopeasti. Nyt olen käynyt hoidossa säännöllisesti jo toista vuotta ja voin sanoa olevani täysin parantunut. Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Teini-ikäinen uimarityttäreni huomasi miten aloin parantua. Hän oli jo aikansa valittanut uimisesta ja kasvusta johtuvaa ajoittaista kipua selän alaosassa ja halusi myös tutkimukseen. Hoidon jälkeen hän ei ole enää koskaan valittanut selkäkipua.

M.W.