Kiropraktiikka ja välilevytyrä
 

Hakeuduin kiropraktikolle pitkään vaivanneen välilevyvaivan saattelemana. Koska oireet, eikä tutkimuksessa selvinnyt pullistuman aste olleet kuitenkaan kovin pahoja, ei lääkärini suositellut leikkaushoitoa, vaan kertoi rivien välistä, että olisi ehkä syytä käydä koulutetulla kiropraktikolla. Lääkärin mukaan leikkaus saattoi olla turhaa, vaarallista ja hoidettavissa muilla pehmeämmillä keinoilla.

Näin jälkikäteen osaan arvostaa kovasti lääkärin ohjeita, sillä jos ongelmaa ei olisi hoidettu asianmukaisella tavalla, olisi leikkaushoito ollut ehkä pakollinen myöhemmin. Kipu ei kadonnut hetkessä, mutta pikkuhiljaa se katosi kokonaan. Voin suositella kiropraktiikkaa kaikille tutuilleni nimenomaan ennalta ehkäisevänä hoitomuotona. On helpompaa hoitaa pienet ongelmat kun ne ovat pieniä, eikä vasta sitten kun niiden korjaaminen on pakonomaista. On tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät terveyden tärkeyden ennen kuin on liian myöhäistä.

Selkäongelman lisäksi voin kiittää kiropraktiikkaa muustakin. Elämäni on muuttunut parempaan kokonaisvaltaisesti; olen alkanut kuntoilla ja syödä terveellisemmin enkä ole enää tarvinnut sairaslomia. Elämänlaatuni on kohonnut radikaalisti.

J.E.