Subluksaatio

 

Subluksaatio tulee latinankielisistä sanoista sub (lievästi, hiukan) ja luxare (mennä sijoiltaan). Subluksaatio on yhden tai useamman selkärangan nikaman virheasennon aikaansaama poikkeama normaalista ryhdistä.

Subluksaatiot voivat ärsyttää selkärangan hermojuuria, selkäydintä tai niiden verisuonia. Näiden kudosten ärsytys voi aiheuttaa kipua tai lihasten ja elinten toiminnallisia häiriöitä. Nikamia yhdessä pitävät nivelsiteet lyhentyvät virheasennon ympärillä. Aikaa myöten nivelsiteet sopeutuvat epänormaaliin pituuteensa estäen selkärankaa palaamasta normaaliin asentoon. Luita liikuttavat lihakset tulevat kireiksi ja kivuliaiksi estäessään nikamia menemästä entistä virheellisempään asentoon ja joutuessaan alttiiksi suuremmalle rasitukselle.

 

Mikä aiheuttaa subluksaation?


Subluksaatioita aiheuttavat päivittäiset asiat; painovoiman vaikutus, virheellinen nukkuma- ja istuma-asento, työergonomia, toistuvat työtehtävät sekä pienet kolhut, kaatumiset, putoamiset, liukastumiset ja autokolarit sekä muut tapaturmat. Voidaankin sanoa, että elämä itse aiheuttaa subluksaatioita.

 

Miten subluksaatio korjataan?


Kiropraktikot ovat erikoistuneita juuri subluksaatioiden korjaamiseen. He ovat koulutettuja palauttamaan nikamat niiden oikeaan asentoon. Tämä tehdään manuaalisesti, käyttäen kiropraktista toimenpidettä "adjustointia". Useimmiten kiropraktikko soveltaa korjaavaa liikettä selkärankaan erityiseen suuntaan, erityisellä voimalla. Tämä nopea, työntävä liike auttaa palauttamaan selkärangan normaalin asennon ja nikamien liikeradan. Kiropraktikko voi käyttää hyväkseen erityisesti tähän tarkoitukseen tehtyjä hoitopöytiä tai muita instrumentteja.

Koska kiropraktiikka keskittyy nimenomaan hermoston toiminnan palauttamiseen, se on luonnollinen ratkaisu moneen terveydelliseen ongelmaan. Ota yhteyttä vastaanotolle oman tilanteesi selvittämiseksi.