Kiropraktiikka osana sairauksien ennaltaehkäisyä

Arvioitko omaa terveyttäsi pelkästään olon perusteella? Saattaa olla, että näin tehdessäsi kohtaa todella epämiellyttävän yllätyksen, vakavan sairastumisen?

Hermosto ja vastustuskyvystä vastaava immuunijärjestelmä ovat toisiinsa yhdistettyjä ja yhdessä ne mahdollistavat kehon parantumisen ja sopeutumisen ympäristöönsä. Selkärangan virheasennoista johtuvat hermoston toiminnalliset häiriöt ovat keholle valtava rasite ja aikaa myöden ne johtavat myös heikentyneeseen immuunijärjestelmän toimintaan. Kiropraktiikan on havaittu kohentavan hermoston ja immuunijärjestelmän yhteistä, koordinoitua toimintaa.

 

Autonominen hermosto ja imusuoniston elimet kuten esim. perna, imusolmukkeet, kateenkorva ja luuydin ovat myös yhdistettyjä toisiinsa ja yhdessä ne saavat aikaiseksi immuunijärjestelmän reaktiot. Alati kasvava näyttö osoittaa sympaattisen hermoston eli autonomisen hermoston toisen osan, olevan vastuussa immuunireaktioista.

 

Subluxaatio on termi, jota käytetään kuvastamaan selkärangan virheasennoista johtuvaa, nikamien hermostoon kohdistuvasta paineesta ja ärsytyksestä. Subluxaatiot siis häiritsevät aivojen ja elinten välistä kommunikaatiokanavaa, hermostoa. Tutkijoiden mukaan nämä häiriöt johtavat heikentyneeseen immuunijärjestelmän toimintaan sekä erilaisten sairauksien kasvaneeseen alttiuteen.

 

Tulehduksia aiheuttaviin sairauksiin vaikuttavat niin hermosto, hormonijärjestelmä kuin immuunijärjestelmäkin. Muutokset hermoston toiminnassa vaikuttavat tulehdussolujen kasvuun ja toimintaan. Tutkijat ovatkin löytäneet tätä kautta yhteyden hermoston häiriöiden, ja tulehdussairauksien kuten esim. nivelreuman sekä mielialaan vaikuttavien sairauksien mm. masennuksen välillä.

 

Kiropraktikot analysoivat selkärankaa subluxaatioiden varalta sekä suorittavat korjaavia toimenpiteitä, adjustmentteja, vähentämään hermostoon kohdistuvaa rasitusta ja ärsytystä. Vuonna 1992 tutkijaryhmä havaitsi, että rintarangan subluxaatioiden adjustoiminen lisäsi merkittävästi tulehduksia vastaan sotivien valkosolujen (neutrofiilit) määrää.

 

Vuonna 1975, professori Ronald Pero, New Yorkin Yliopiston ehkäisevän lääketieteen laitoksen johtaja, aloitti ryhmineen tutkimuksen löytääkseen luotettavimman tavan arvioida yksilön herkkyyttä sairastua erilaisiin kroonisiin sairauksiin. Tutkimus käsitti vuosikausien työn ja johti mm. yli 160 tieteellisen artikkelin julkaisuun eri lääketieteen aikakausijulkaisuissa. Pero mm. havaitsi, että karsinogeeniset kemikaalit saattavat muuttaa monia DNA:ta korjaavia entsyymejä. Nämä entsyymit tutkimusten mukaan määräävät yksilön herkkyyden sairastua syöpään. Näiden entsyymien puute ”ei pelkästään rajoita elinkaartamme, vaan myös määräävät kehon kyvyn torjua sairauksia ja niiden seurauksia.” Tukeakseen löydöksiään Pero löysi merkittävän määrän artikkeleita, joissa  löytyi linkki erilaisten selkäydinvaurioiden ja syövän välillä. Pero havaitsi, että selkäydinvauriot johtivat harvinaisen usein imusolmukesyöpään ja leukemiaan. Tämän seurauksena Pero alkoi pitää kiropraktiikkaa parhaana mahdollisena tapana vähentää immuunijärjestelmään kohdistuvaa rasitusta ja ennaltaehkäistä sairauksia.

 

Peron tutkijaryhmä mittasi 107 pitkäaikaista kiropraktikon hoitoa saanutta henkilöä. Näillä potilailla todettiin 200% korkeampi immuunikelpoisuus verrattuna henkilöihin, jotka eivät olleet koskaan käyneet kiropraktikolla., ja 400% korkeampi immuunikelpoisuus verrattuna henkilöihin, joilla oli joko syöpä tai jokin muu vakava sairaus. Mielenkiintoiseksi löydöksen tekee se, että eri ikäryhmien DNA:ta korjaavien entsyymien olemassaolossa ei näyttänyt olevan eroavaisuuksia. Merkittävää näytti olevan ainoastaan se, että henkilö kävi kiropraktikolla säännöllisesti.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Mistä tiedät oletko terve vai et? Suurin osa väestöstä arvioi omaa terveyttään perustuen pelkästään oireisiin. Mutta… oletko koskaan ajatellut, että vakavimmat sairaudet ovat monesti hyvin pitkään oireettomia. Tällaisia ovat mm. sydän- ja verisuonisairaudet sekä syöpä, jotka yhdessä tappavat 80% väestöstämme, usein täysin tarpeettomasti. Kun syöpä havaitaan tai kun sydänkohtaus iskee ovat ongelmat edenneet jo pitkälle. Ts. luottaminen pelkästään omaan oloon saattaa käydä kalliiksi.

 

Nykyaikaisen, avaruusajan teknologian avulla pystymme löytämään ja arvioimaan hermostoon kohdistuvia häiriöitä jo ennen kuin ne alkavat tuottaa oireita tai sairauksia. Sinun on mahdollista tietää terveydentilaasi heikentäviä vaaratekijöitä ja hyvin varhain, reaaliajassa. Miten? Katso oheinen video ja soita niin kerromme asiasta lisää.

 

HMP.


« Takaisin