Mitä hyötyä kiropraktiikasta voi olla sinulle?

Ihmisillä ei ole kiropraktikkoa ”terveydenhuoltojoukkueessaan” samasta syystä kuin heillä ei ollut hammaslääkäriä 80 vuotta sitten: He eivät tienneet miksi sellainen pitäisi olla, tai mitä hyötyä siitä saattaisi olla.

Nykyään lähes jokainen käy hammaslääkärillä säännöllisesti, koska he ymmärtävät terveiden hampaiden ja ienten terveydellisen merkityksen nyt ja tulevaisuudessa. Näin ei kuitenkaan ollut aina – ennen vanhaan ihmiset olivat skeptisiä hammaslääkäreitä kohtaan… ja monet nykyään kiropraktikoita kohtaan.

Yritän auttaa teitä skeptisimpiä (samoin kuin ketä tahansa!), jotta voisitte huolehtia teitä vaivaavista oireistanne ja alkaa kokea enemmän terveyttä ja elinvoimaan mahdollisimman nopeasti. Tahtoisin ajatella, että jos tietäisit selkärangastasi mitä minä tiedän, tekisit minulle, perheelleni ja tuttavilleni samoin. Kun joku tietää terveydestä toisia enemmän, on hänen väärin olla siitä hiljaa.

1. Kiropraktikot paikallistavat ja korjaavat subluksaatioita.

2. Subluksaatiot ovat väärässä asennossa olevia, toiminnallisesti häiriöisiä niveliä.

3. Subluksaatio aiheuttavat vaurioita hermostoon, joka on puolestaan vastuussa kehon jokaisen solun, kudoksen ja elimen toiminnasta. Riippuen subluksaation sijainnista, siitä aiheutuvat oireet vaihtelevat.

Esim. kaularangan subluksaatiot voivat johtaa päänsärkyyn, migreeniin, poskiontelovaivoihin, allergioihin, näön- tai kuulon heikkenemiseen, kilpirauhasongelmiin tai käsien puutumiseen; keskiselän subluksaatiot voivat aiheuttaa hengenahdistusta, sydänvaivoja, närästystä tai sappi- ja maksavaivoja; ja alaselän subluksaatiot voivat puolestaan johtaa ummetukseen, lapsettomuuteen, virtsankarkailuun, puhumattakaan iskias-oireista ja alaselän kivusta.

4. Subluksaatiot aiheutuvat micro-traumasta ja toistuvasta rasituksesta kuten esim. istuminen liian pitkään autossa tai päätteen ääressä, huono työergonomia tai nukkuma-asento. Macro-traumat (kolarit, kaatumiset, urheiluvammat yms.) voivat myös aiheuttaa subluksaatioita. Ts. ELÄMÄ AIHEUTTAA SUBLUKSAATIOITA.

Koska ruokavaliomme on nykyään valitettavan puutteellinen monista tärkeistä ravintoaineista ja vastaavasti myrkyllinen mm. sokerista minullakin on hammaslääkäri ja hammasharja. Molemmat ovat vakuutena siitä, että hampaani pysyvät terveenä.

Samalla todettakoon, että nykyinen elinympäristömme on luonnoton; emme saa tarpeeksi liikuntaa, työasennot romahduttavat ryhtimme, kärsimme kolareista ja urheiluvammoista. Tästä syystä minulla on oma kiropraktikko ja harrastan liikuntaa… jotta selkärankani ja hermostoni pysyisivät terveenä. Jokainen joka toivoo olevansa terve, tarvitsee kiropraktikkoa joukkueeseensa. Kuka on sinun kiropraktikkosi?

Harri Mäki-Pesola DC, MSc


« Takaisin