10 syytä käydä kiropraktikolla…

Terveys ei ole rakettitiedettä. Tässä muutama neuvo miksi selkärangasta ja hermostosta kannattaa pitää huolta.

1. Kun tarvitset selkärankaasi eniten, se yleensä luovuttaa!

Olet ehkä huomannut, että kun eniten tarvitset vankkaa kehoa ja toivot sen kestävän fyysisen stressin, työn, tapaturmien yms. lisäämän rasituksen, selkäranka ja keho antavat helpoiten periksi. Syy… jatkuva selkärangan ja hermoston huoltamisen laiminlyönti. Ylimääräinen rasitus ja heikentynyt selkäranka ovat oikotie terveysongelmiin. Kiropraktiikka voi pitää sinut terveenä ja ehkäistä elämänlaatuasi heikentäviä heikkoja jaksoja.

2. Hermoston häiriöt voivat esiintyä ilman kipua.

Kuten tutkimukset ovat osoittaneet, kipu ei ole hyvä keino arvioida selkärankasi terveyttä/sairautta. Perinpohjainen analyysi (ryhtitutkimus, painon jakautuminen ja hermoston tietokonetutkimus yms.) näyttävät mahdolliset ongelma-alueet jo paljon ennen oireita. Kipu on yleensä viimeinen merkki selkärangan ja hermoston häiriöistä ja ensimmäinen joka hoidon myötä häviää.

3. Hermot kattavat koko kehon.

Selkäranka suojaa hermostoa, kehosi kontrollielintä. Elintärkeä hermoenergia kulkee hermoissa, ja kuljettaa elämälle välttämättömät viestit aivojen ja muun kehon välillä. Toimiakseen normaalisti, kehon (solut, kudokset ja elimet) tulee saada viestit aivoista ilman vähäisintäkään häiriötä. Ongelmat selkärangassa voivat täten heikentää kehosi toimintaa ja aiheuttaa tarpeetonta kipua ja terveysongelmia.

4. Heikentyminen voi alkaa jo kahdessa viikossa.

Tutkijat ovat havainneet, että selkärangan virheasento voi aiheuttaa heikentymistä jo kahdessa viikossa. Ajattele montako kahden viikon jaksoa on kulunut syntymästäsi, ja montako kertaa tuona aikana sinun on ollut mahdollista vaurioittaa selkärankaasi erilaisilla tapaturmilla, huonolla ergonomialla, urheiluvammoilla yms. Onko mikään ihme, että rappeutuma on yksi yleisimmistä diagnooseista.

5. Elämänlaatusi on riippuvainen selkärangastasi.

Jos haluat olla terve ja pysyä aktiivisena läpi koko elinkaaren, selkärangan ja hermoston tulee olla terveitä. Piste.

6. ”Olki taittaa kamelin selän.”

Sanonta on erityisen totta niiden kohdalla, jotka eivät välitä pienistä ongelmista. Yhtenä päivänä he tekevät jotain yksinkertaista, kuten kumartavat solmimaan kenkiään, eivätkä enää pääse ylös. Isot ongelmat ovat kivuliaampia ja kalliimpia korjata; ja ne voivat pilata päiväsi, tai pahimmillaan koko elämäsi.

7. Mummu ja pappa eivät vääristyneet etukumaraan yhdessä yössä - se tapahtui aikaa myöten.

Selkäranka ja hermosto heikentyvät aikaa myöten virheasennoista (subluksaatioista) johtuen, eivät iän vuoksi. Samoin kuin autosi renkaat kuluvat epätasaisesti niiden ollessa väärässä asennossa, voi selkärankasikin kulua. Jotkut kohdat selkärangasta voivat näyttää 80-vuotiaalta ja toiset 30-vuotiaalta. Kiropraktiikka auttaa sinua pitämään koko selkärankasi nuorena ja notkeana läpi koko elämänkaaren.

8. Hyvä ryhti pitää sinut nuorena ja viehättävänä.

Kun kehosi vääristyy ja luhistuu näytät ja tunnet itsesi vanhaksi ja raihnaiseksi. Suoraselkäinen, vankka ryhti saa sinut näyttämään ja tuntemaan itsesi terveeksi, nuoremmaksi ja viehättäväksi. Monet käyttävät ikääntyessään dramaattisia keinoja varjellakseen nuorta ulkonäköään. Mutta eikö kasvojenkohotus näytä typerältä ihmisellä, joka on laiminlyönyt selkärankansa ja ryhtinsä?

9. Sinulla ei ole varaa olla sairas tai loukkaantunut.

Viimeistään nykyään on liian kallista sairastaa. Kriisihoidon kustannukset ovat nousseet tähtitieteellisiin summiin. Sairas selkäranka ja hermosto voivat olla syy moniin ongelmiin. Kiropraktiikka pitää selkärankasi ja hermostosi terveenä sekä säästää varojasi tulevaisuudessa.

10. Koska olet syntynyt.

Jokainen ansaitsee terveen elämän syntymähetkestä viimeiseen hengitykseen. Tämä koskee myös sinua. Liian moni odottaa kivun ja kärsimyksen pahenevan ennen kuin tekevät terveydestään prioriteetin. Toivottavasti et kuulu heihin.

 

HMP


« Takaisin