Faktaa vai fiktiota: Kiropraktiikka pelastaa ihmishenkiä!

Väittämä saattaa tuntua joistakin kiistanalaiselta, ja vaatii tästä syystä hieman ”avaamista.”

Jotkut pitävät kiropraktiikkaa suorastaan vaarallisena ja toiset väittävän sen pelastavan henkiä. Mikä on totuus?

Kiistaton tosiasia on, että kiropraktikoiden maksama potilasvakuutus on vuosittain n.30€ - vain murto-osa lääkäreiden vastaavista. Hyvä ystäväni, amerikkalainen lääkäri kertoi summan olevan hänen kohdallaan jopa 100.000$... siis vuosittain. Vakuutusyhtiöiden mukaan kiropraktinen hoito on keskiarvolla viisi kertaa turvallisempaa kuin lääketieteellinen hoito. Tämä voi olla shokki joillekin, mutta korvaussummat eivät valehtele.

Jos kiropraktiikka olisi vaarallista, vakuutusmaksut olisivat paljon korkeampia. En tiedä voiko asiaa selittää enää objektiivisemmin.

Tämä mielessä, kiropraktikot pelastavat henkiä kolmesta syystä:

 

1. Kiropraktikolla käyvät joutuvat todennäköisemmin harvemmin kirurgisiin toimenpiteisiin.

On sama kuinka asiaa vähätellään, mutta tosiasiassa pienimmätkin leikkaukset sisältävät useita riskejä, mm. tulehdusten muodossa. Puhumattakaan äkäisistä sairaalabakteereista. Ei ole ennenkuulumatonta, että henkilö menee sairaalaan ”yksinkertaisen” operaation vuoksi, eikä koskaan enää palaa. Käytössämme on parhaat lääkärit, mutta silti lääkkeiden ja leikkausten sivuvaikutukset (iatrogenesis) ovat yksi suurimmista kuolinsyistä.

On turvallisempaa etsiä konservatiivisia keinoja ensin, eikä harrastaa terveydellään uhkapeliä. Kiropraktikolla käynti tapaturman tai hyvän terveyden optimoimisen vuoksi pitää selkärankasi ja hermostosi hyvässä kunnossa. Nopea katsaus kirjallisuuteen ja huomaat usean tutkimuksen vahvistavan sen tosiasian, että kiropraktiikka pitää ihmiset poissa lääkäristä ja vähentää heidän sairaudenhoitokustannuksiaan.

Tarpeettomista leikkauksista ja sairaalapäivistä säästyminen pelastaa ihmishenkiä!

 

2. Kiropraktikolla käyvät tietävät enemmän omasta kehostaan ja käyttävät vähemmän lääkkeitä.

Tuhansia potilaita viimeisen 13 vuoden aikana hoitaneena on surullista huomata, että lähes jokaisella on jonkinlainen lääkitys. On surullista nähdä, kuinka monet ovat riippuvaisia järjestelmästä, joka EI KOSKAAN paranna heidän ongelmiaan tai sairauksiaan. Lääketehtaat ovat muokanneet ajatuksiamme massiivisella, säälimättömällä ja epäeettisellä markkinointikampanjalla. Yleisö tarkoituksenmukaisesti ”tyhmennetään” ja tutkimusten tuloksia ”käpälöidään.” Tämä on kaikkea muuta kuin tiedettä.

On aivan hullua, että lääkehoidolla pyritään saamaan henkilön kärsimää oiretta vastakohtainen reaktio. Tästä syystä lääkkeillä on niin monia sivuvaikutuksia. Mitä suurelle yleisölle ei kuitenkaan haluta kertoa, on se, että jokainen lääke on myrkky ja että ne ovat keholle myrkyllisiä. Lääke ei palauta terveyttä, vaan ainoastaan peittää oireita.

Useat uskovat, että jos oire saadaan pois, terveys on palautunut. Tämä ei voi olla kauempana todellisuudesta. Syöpä, sydänsairaudet ja diabetes (muutamia mainitakseni) alkavat ilman pienintäkään oiretta, kipua tai epänormaalia laboratorioarvoa.

Kiropraktikot opettavat potilaitaan ottamaan vastuuta omasta terveydestään luonnollisella tavalla. Mitä enemmän ihmiset tietävät miten heidän kehonsa toimii, sitä vähemmän he ovat tottuneita käyttämään lääkkeitä, ja sitä pienempi todennäköisyys heillä on kokea lääkkeiden haittavaikutuksia tai ”vahinkokuolemia.”

Keho pyrkii aina ylläpitämään tasapainoaan. Tämä tarkoittaa, että meillä on sisäänrakennettu, sisäsyntyinen äly, joka valvoo ja automaattisesti ohjaa kehon parantumista. Siksi parantumista ei tarvitse kenenkään erikseen ajatella. Kiropraktikot tukeutuvat tähän kiistattomaan, vitalistiseen totuuteen ja hakevat ongelmien aiheuttajaa, ja pyrkivät tätä korjaamaan.

Lääkkeet eivät paranna. Itse asiassa, vaarattomiin sairauksiin määrätyt lääkkeet aiheuttavat tuhansien ihmisten kuoleman vuosittain. Tulehduskipulääkkeet tappavat vuosittain satoja suomalaisia, puhumattakaan niistä, jotka ovat joutuneet niiden vuoksi sairaalahoitoon.

Kiropraktikot pelastavat ihmishenkiä opettamalla heitä elämään ilman vaarallisia lääkkeitä.

 

3. Kiropraktikolla käyvät ymmärtävät todennäköisesti muita paremmin hermoston terveydellisen merkityksen.

On tieteellinen tosiasia, että hermosto valvoo ja ohjaa kehon jokaista toimintoa. Aivot lähettävät informaatiota alas selkäydintä pitkin, joka taas haarautuu hermojuuriksi ja ääreishermoiksi. Jos selkäytimen tai hermojuurten kykyä kuljettaa informaatiota häiritään, ei aivojen ja muun kehon välinen kommunikaatio ole enää täydellistä. Häiriöstä johtuvat oireet korreloivat häiriökohdan kanssa. Esim. olet varmasti kuullut välilevyn pullistumasta. Pullistuma painaa hermoa selässä ja voi aiheuttaa kipua, tunnottomuutta, pistelyä, verenkiertohäiriötä, lihasheikkoutta ja muita oireita raajassa... siis aivan muualla kuin missä itse ongelma on. Toisinaan, pullistuma ei aiheuta oireita ensinkään.

Tärkeää on kuitenkin ymmärtää, että hermon joutuessa puristukseen, menetät osan toiminnoistasi. Elämä kirjaimellisesti on otettu pois alueesta johon hermo kulkee (entä jos hermon toisessa päässä on sydän… mitä tästä häiriöstä voi seurata... aivan oikein!). Kiropraktikkona törmään tähän toistuvasti. 

Normaalin toiminnan palautuminen vaatii hermon ”vapauttamista” sitä häiritsevästä ongelmasta. Kun paine hermossa vapautuu, palautuu hermon normaali kommunikaatio ja myös oire alkaa helpottua… usein välittömästi.

Todellisuudessa painetta voi aiheuttaa lihas, nivelside, kudoksen tulehdusneste tai luu. Jos paine on selkärangassa, kutsumme sitä subluksaatioksi. Subluksaatioit voivat aiheuttaa oireita, mutteivät läheskään aina.

Oireista riippumatta, subluksaatiolla voi olla vakavia seurauksia niveliin heikentäen niiden toimintaa. Jos häiriöitä on myös hermoissa, myös niihin liittyvät lihakset ja sisäelimet alkavat menettää normaalin toimintansa.

Kiropraktikot ovat koulutettuja paikallistamaan, analysoimaan ja korjaamaan juuri näitä subluksaatioita. Korjaaminen parantaa kudoksen toimintaa ja lisää näin elämää, jotta terveydentilasi olisi mahdollisimman hyvä.

Huom! Oireet ovat äärimmäisen huono ja usein myös epäluotettava terveyden mittari, sillä jopa 40% niistä epäonnisista jotka kuolevat sydänkohtaukseen, huomaavat kuoleman olevan ensimmäinen oire sydänsairaudesta! Vakavaksi äitynyt sydänsairaus oli siis täysin oireeton.

Kiropraktiikka on luonteeltaan proaktiivista ja ennaltaehkäisevää. Eikö juuri ennaltaehkäisy ole avain pidempään ja terveempään elämään. Mitä itse haluat - elää terveenä vai reagoida oireisiin vasta kun ne ovat äityneet vakaviksi?

Haluan vielä selventää, että vakavien ja elämälle vaarallisten sairauksien ja tapaturmien kriisi- ja tehohoito on jotain, josta voimme kiittää lääketiedettä, spesialisteja ja nykyistä teknologiaa. Ilman lääketiedettä olisimme silloin pulassa. Mitä tulee kroonisten sairauksien hoitoon, lääketiede on täysin puutteellista. Tämä johtuu siitä, että pyrkimys hoitaa oireita ilman, että kiinnitetään huomiota syyhyn tai kokonaisuuteen on yksinkertaisesti vanhanaikaista. Kyse on valtavista rahavirroista, ei terveydestä.

Lääkeyhtiöt vaikuttavat lääkäreiden koulutukseen, lääkäreille tarjotaan ilmaisia lounaita, lomia ym. etuisuuksia. Vaikka tämä virallisesti laitonta, sitä tapahtuu silmiemme alla. Järjestelmä luo voimakkaan eturistiriidan ja muokkaa miten lääkärit harjoittavat lääketiedettä. Nykyinen järjestelmä on tuottanut kemikaaleista riippuvaisen yhteiskunnan. Valitettavasti.

10 suurinta terveydenhoidon valhetta:

• Rokotukset tekevät sinusta terveen

• Lääkkeet ehkäisevät sairauksia

• Lääkäri on terveys-spesialisti

• Et ole vastuussa omasta parantumisestasi

• Sairastuminen johtuu huonosta tuurista tai huonoista geeneistä

• Seula = Ennaltaehkäisy

• Sairausvakuutus pitää sinut terveenä

• Sairaala tarkoittaa terveyttä ja parantumista

• Nykylääketiede on edistyksellistä

• Enemmän tutkimusta = Enemmän parantumista

 

Meidän jokaisen tulisi itse olla vastuussa terveydestämme. Jos olet samaa mieltä niin klikkaa ”tykkää” ja ”jaa” tämä jonkun kanssa joka tarvitsee apua. Kiitos kun jaksoit lukea!

 

HMP.


« Takaisin