Kiropraktiikka ja Lapsettomuus

Kiropraktiikasta apua iänikuisiin ongelmiin.

 

Tiesitkö, että 14/15 hedelmättömäksi luokiteltua naista tuli raskaaksi 2-20 viikkoa kiropraktisen hoidon aloittamisesta. Pelkästään Yhdysvalloissa lapsettomuus vaikuttaa yli kuuden miljoonan naisen elämään sillä seurauksella, että he hakeutuvat lääkehoitoon ja terapiaan. Uusi tutkimus ehdottaa, että kiropraktiikasta saattaisi olla apua lapsettomuudesta kärsiville, koska selkärangan virheet voivat aiheuttaa häiriöitä hermostoon ja näin laukaista hormonaalisen epätasapainon. 

 

Itselläni on kaksi ihanaa lasta, Onni ja Oiva. Vuosien mittaan vastaanotolleni on hakeutunut useita pariskuntia, jotka eivät ole syystä tai toisesta onnistuneet saamaan lapsia. Onko kyseessä pelkkä vahinko, en osaa sanoa, mutta useimmilla on tänään lapsi tai lapsia. Varovasti arvioiden näitä tapauksia on jo pitkälti toistakymmentä, ja jokaisesta tapauksesta voin olla yhtä onnellinen kuin omista lapsistani. Alla eräs tarina. 

 

Kiropraktiikka ja lapsettomuus

 

Koska tilanteeni on käsittääkseni hieman erilainen kuin useimpien kiropraktikolla selkäkipunsa vuoksi käyvien potilaiden, pidän velvollisuutenani kertoa oma tarinani. Olen vauhdilla neljääkymppiä lähenevä nainen, joka nuorempana keskittyi työhönsä. Lasten hankkiminen eivät uran kehitysvaiheessa tulleet edes mieleen. Kun tapasin tulevan mieheni, tämä kaikki muuttui.

 

Huomasin pian olevani kolmekymppinen, biologisen kellon tikitystä tutkaileva tuuliviiri. Nautin ystävieni lapsista hoitaessani kummitädin virkaan, kunnes eräänä päivänä aloimme mieheni kanssa puhua omasta lapsesta. Ei kulunut aikaakaan kun vauvakuume oli jo ottanut minusta yliotteen. Mutta miten kävikään… raskaaksi en tullut. En sitten millään. Teimme ovulaatiotestejä, ajoitimme ”yrityksen” kellon mukaan, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Tutkin internetistä lapsettomuus klinikoiden palveluita ja pian olimme mieheni kanssa ”potilaita.” Tutkimuksissa ei selvinnyt mitään; mitään estettä raskaaksi tulemiselle ei löytynyt. 

 

Hakeuduimme toiselle klinikalla, jossa minulle määrättiin hormonihoitoja. Mieheni mielestä tämä oli ehkä avioliittomme suurin rasitus, sillä pääni meni näistä hormoneista aivan sekaisin. Mielialanvaihtelut aaltoilivat hellästä itkupillistä siihen toiseen ääripäähän, raivoavaan pirttihirmuun. Raskaaksi en silti tullut.

 

Koska olimme niin epätoivoisia, hakeuduimme uudelleen lääkäriin. Tällä kertaa inseminaatiohoito mielessämme. Tehtiin tarvittavat toimenpiteet, mutta mitään ei tapahtunut. Olimme aivan yhtä ymmällämme kuin meitä hoitaneet ammattilaiset. Epätoivon vimmassa puhuimme adoptiosta…

 

Ystäväni lähetti minulle sähköpostiin videon, jossa pariskunta oli käynyt kiropraktikolla ja tullut raskaaksi. En ollut uskoa silmiäni. Miten selän hoitamisesta voisi olla apua raskaaksi tulemiseen ja jos se auttaisi, miksei kukaan ollut sanonut sitä aikaisemmin. Alaselkäni oli toki ajoittain vihoitellut mutten ollut koskaan ajatellut kivun olevan niin paha, että olisin sen vuoksi hakeutunut hoitoon. Mutta kuten arvata saattaa, otin yhteyttä paikkakuntani kiropraktikkoon.

 

Kiropraktikko tutki selkäni ryhtiä ja teki erilaisia tietokoneohjattuja mittauksia. Ymmärsin, että vaikka kipu ei ollut missään vaiheessa vakavaa, saattoi jokin kuitenkin painaa kohtuun ja munasarjoihin menevää hermoa niin paljon, että raskauteni estyi. Hoito aloitettiin, alaselkä alkoi toimia moitteettomasti ja yllätyksekseni havaitsin muutaman viikon jälkeen olevani raskaana!!!

 

Synnytin terveen pojan ja elimme onnemme kukkuloilla, perheenä. Jatkoin edelleen säännöllisesti hoitojani, koska halusin olla varma kehoni hyvästä suorituskyvystä. Palasin töideni pariin kunnes pian huomasin olevani jälleen raskaana!!! Jos yksi lapsi oli yllätys, toinen lapsi oli jo ihme. Nyt olen kahden lapsen äiti, emmekä voisi olla onnellisempia.

 

Jos sinulla on hankaluuksia raskaaksi tulemisen kanssa, suosittelen lämpimästi käyntiä kiropraktikolla ensin. Jos hän ei löydä vikaa selästä taikka hermoista, voit aina sen jälkeen palata lääketieteen pariin ja käydä läpi kehoasi rasittavat hoidot.

 

Onnellinen perheen äiti J.T. 


« Takaisin