Voiko kiropraktiikka tarjota apua lapsen keskittymis– ja ylivilkkausongelmiin?

Sain taannoin oheisen kysymyksen sähköpostiini, ja koska katson asian olevan tärkeä, vastaan myös näin julkisesti:

Hei, Olen kuullut, että kiropraktikko voisi auttaa käytöshäiriöistä lasta. 9-vuotias poikani sai vastikään ADHD-diagnoosin ja vanhempana olen luonnollisesti kovin huolissani, sillä en haluaisi lapseni kärsivän määrätyn lääkkeen haittavaikutuksista. Miten on, kannattaako kanssasi tästä asiasta edes keskustella? 

 

Vastaukseni:

Kiitos kysymästä, vastaukseni on KYLLÄ, kiropraktiikka voi auttaa lastasi. Sinun tulee kuitenkin ymmärtää, että kiropraktiikka ei ole hoitokeino ADHD:en, eikä oikeastaan mihinkään muuhunkaan.

 

Kiropraktiikka on filosofian lisäksi tiede sekä parantamisen taide, joka keskittyy selkärangan rakenteellisen virheasennon aiheuttaman hermostollisen rasituksen korjaamiseen. Virheasentoa kutsumme subluxaatioksi.

 

Selkärangan tärkein tehtävä on suojata hermostoa. Hermosto puolestaan vastaan kehon sopeutumisesta ympäristöömme. Ts. hermoston tehtävä on pitää meidät hengissä ja nousujohteisesti vireessä.

 

Rakenne vaikuttaa toimintaan.

 

Jokainen tiedemies, arkkitehti ja mekaanikko ymmärtää, että rakenne vaikuttaa aina toimintaan. Eli jos muutat auton, sillan, talon tai jopa kehon rakennetta, vaikutat myös kyseisen systeemin toimintaa.

 

Esim: Mitä luulet että tapahtuu, jos asetat 300kg laatikoita ja matkatavaroita auton katolle? Luonnollisesti auton toiminta ja polttoaineenkulutus muuttuvat.

 

Kuvittele nyt, että asetat ylimääräistä rasitusta hermostoon, jonka pitäisi kuljettaa kaikki viestit aivojen ja kehon välillä. Ymmärrät varmaan, miten tämä rakenteellinen muutos eittämättä vaikuttaa toimintaan.

 

Lopputulos määräytyy luonnon syy-yhteyssuhteen mukaan. Jos autosi rengas on puhki, korjaisit luonnollisesti reiän? Syy, ettei suuri yleisö käytä kiropraktiikkaa ensimmäisenä mahdollisena ratkaisuna, on ettei se täysin ymmärrä mitä kiropraktiikka on ja mitä varten se on.

 

Kuten mainitsin jo aikaisemmin ei kiropraktiikka ole hoitokeino ADHD:en. Se ei ole hoitokeino korvatulehduksiin, epilepsiaan, autismiin, selkäkipuun, päänsärkyyn tai mihinkään niistä lukemattomista vaivoista mihin ihmiset etsivät minulta apua.

 

Kun pystymme palauttamaan optimaalisen rakenteellisen tasapainon ja hermoston toiminnan on seurauksena että vaiva alkaa parantua, luonnollisesti.

 

En sano, että kiropraktiikka parantaa tai kokonaan poistaa näitä asioita ihmisten elämästä. Voi olla että paranee, voi olla ettei!

 

Tärkeää on siis ymmärtää, että mitä ikinä teetkin, eikö olisi järkevää tarkistaa juuri sen järjestelmän toiminta, joka on vastuussa pitämään meidät mahdollisimman terveenä ja säännöllisesti varmistaa ettei rakenteellinen epätasapaino häiritse sen toimintaa.

 

Minulle tämä kuulostaa tarpeeksi yksinkertaiselta. Tämä on syy miksi kiropraktiikka elää ja voi hyvin ja miksi se on auttanut lukemattomia ihmisiä riippumatta diagnoosista, sairauden nimestä tai mitä rajoitteita heidän tulevaisuudelleen on asetettu.

 

Voit siis huoletta tuoda pojan tarkistukseen. Vaivasta riippumatta lyön vetoa, että hän on lähtiessään terveempi kuin tänne tullessaan.

 

Jos haluat asiallesi lisää varmistusta tai tietää enemmän kiropraktiikasta ja ADHD:stä, suosittelen, että katsot vielä oheisen videon. Klikkaa tästä!

 

HMP.


« Takaisin